2008. szeptember 9., kedd

Egy hetes fogyókúra - egy újabb csodalevessel...

Ha valaki gyorsan meg szeretne válni néhány kiló súlyfeleslegtől, azt egy hetes fogyókúra segítségével is elérheti. Ez az 1000 kalóriás diéta úgy van összeállítva, hogy a dolgozó nő a munkahelyére is magával vihesse az ebédjét. Természetesen, ha valaki ahhoz van szokva, hogy délben meleget eszik, ezen a szokásán az egy hetes fogyókúra alatt sem kell változtatnia, mert az ebéd és a vacsora felcserélhető. Ha valaki napközben éhes, a leves levéből bármennyit fogyaszthat.

Ez alatt az egy hetes fogyókúra alatt is figyeljünk a folyadék bevitelére. Lehet inni kalóriamentes ásványvizet, kávét, teát cukor nélkül, és olyan üdítőket, melyek édesítőszerrel készültek. Ajánlott napi mennyiség az egy hetes fogyókúra alatt: 2 liter.

Az egy hetes fogyókúra sikerét növelheti, ha étkezések előtt elfogyaszt 2 dl ásványvizet, melybe 2 kávéskanál (vagy akár két teáskanálnyi) almaecetet tesz, ugyanis ez csökkenti az étvágyat, elősegíti a zsírok lebontását, serkenti az anyagcserét és méregteleníti a szervezetet.



Az egy hetes fogyókúra első napja:

Reggeli: 2 dl zsírszegény tejbe tegyünk müzlit 3 dkg nem cukrozott gabonapehelyből és fél banánból.

Ebéd: kenjünk meg egy szelet korpás kenyeret zsírszegény majonézzel. Tegyünk rá 5 dekányi pulykamell szeletet, amit reszelt sárgarépával és apróra vágott snidlinggel szórjunk meg, majd borítsunk a tetejére egy másik szelet korpás kenyeret.

Vacsora: most jön a csodaleves. Kb. 2 tányér alaplevesbe főzzünk 10 dkg csíkokra vágott csirkemell-filét, 2 evőkanál gyorsrizst, 1 teáskanál szójamártást, egy csipetnyi kakukkfüvet. Addig főzzük, míg meg nem puhul a rizs.



Egy hetes fogyókúra alaplevesének receptje: kevés olajban pároljunk üvegesre 2 fej kockára vágott hagymát. Tegyünk bele egy kisebb zellergumót, 3 szál sárgarépát, egy szál fehérrépát, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Ezeket kevergetve 5 percig pirítjuk, majd bele teszünk egy kis doboz hámozott paradicsomot levével együtt. Fél fej csíkokra vágott kelkáposztát szórunk bele, felöntjük másfél liter vízzel, ízesítjük 2 tyúkhúsleves kockával és felforraljuk. Fedő alatt kis lángon 10 percig főzzük, majd 25 dkg spenótot adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és még 2 percig főzzük. Összevágott petrezselymet szórunk a tetejére. Ez 3-4 napi mennyiség, hűtőben eláll, de le is lehet fagyasztani.



Egy hetes fogyókúra második napja:

Reggeli: egy szelet forró pirítósra tegyünk egy lapkasajtot, hogy egy kicsit megolvadjon.

Ebéd: 2 szelet magvas rozskenyeret megkenünk mustárral, tegyünk rá 7 dkg bőr nélküli grillcsirke-szeletet, salátalevelet, paradicsomot. Egy almát lehet enni hozzá.

Vacsora: 2 tányér alaplevesbe teszünk 10 dkg csicseriborsót (konzerv), vagy sárgaborsót, 1 teáskanál citromlevet, csipetnyi oregánót. Rövid ideig forraljuk, majd megszórjuk 2 dkg reszelt feta sajttal.



Egy hetes fogyókúra harmadik napja:

Reggeli: 1 szelet kétszersült 2 dl zsírszegény tejjel.

Ebéd: egy hamburgerbe teszünk még szeletelt uborkát és paradicsomot. Mellé lehet salátát enni: főtt kukorica, fejes saláta, forrázott póréhagyma leöntve ecetes-zöldfűszeres joghurtos öntettel.

Vacsora: csodalevesbe főzzünk bele 5 dkg főtt lencsét, 1 szem karikára vágott főtt krumplit, kis curryt, kis őrölt köményt.

Egy almát fogyasszunk hozzá.



Egy hetes fogyókúra negyedik napja:

Reggeli: egy joghurt egy kiflivel.

Ebéd: 1 szelet barna kenyeret kenjünk meg vékonyan krémsajttal, tegyünk rá paradicsom karikákat. Ízesítjük: só, bors, apróra vágott snidling. Tegyünk a tetejére még egy szelet barna kenyeret.

Vacsora: 2 tányér csodalevesbe 10 dkg vékonyra szelt pulykacombot főzzünk néhány percig, kis mustárral ízesítsük. Fél magvas kiflit ehetünk hozzá.



Egy hetes fogyókúra ötödik napja:

Reggeli: másfél deci kefir, 10 dkg sovány tehéntúró.

Ebéd: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenjünk meg mustárral. Tegyünk rá egy-egy szelet pulykasültet, hagymakarikákat. 2 kivit ehetünk hozzá.

Vacsora: 2 tányér alaplevesbe 10 dkg főtt kukoricát tegyünk és forraljuk össze. Pirospaprikával ízesítsük. 8 tortillachips fogyasztható hozzá.



Egy hetes fogyókúra hatodik napja:

Reggeli: 1 szelet kétszersült, hozzá 2 dl natúr rostos gyümölcslé.

Ebéd: 1 pitát töltsünk meg apróra vágott olajbogyóval, reszelt kígyóuborkával, kockára vágott paradicsommal és reszelt sajttal. 10 dkg idénygyümölcsöt együnk hozzá.

Vacsora: 2 tányér alaplevesbe főzzünk bele 10 dkg csíkokra vágott pulykamell sonkát, szórjuk meg kevés reszelt sajttal. Együnk hozzá fél magvas zsemlét, majd egy narancsot.



Egy hetes fogyókúra hetedik napja:

Reggeli: 1 kefir 2 keménytojással.

Ebéd: egy nagyobb vagy 2 kisebb burgonyát héjában sütőben megsütjük, majd meghámozzuk. Leöntjük paradicsommártással, és 2 dkg reszelt sajtot szórunk rá. Snidlinges-joghurtos sárgarépa-salátát fogyasztunk mellé.

Vacsora: 2 tányér alaplevesbe 2 dkg főtt rizst ész egy karikára vágott virslit főzünk. 10 dkg idénygyümölcsöt fogyasztunk még az ebédhez.



Remélhetőleg ez az egy hetes fogyókúra kedvet adott a folytatáshoz!

1 megjegyzés:

* írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.